De unii preoți ți se face scârbă!

„Dupa ceremonia religioasa care a avut loc sambata seara la Biserica Sf. Spiridon, Titus Steel si Jasmine Rouge, cele doua vedete de filme XXX, au plecat spre Palatul Bragadiru unde a avut loc petrecerea.”
Continuarea aici: https://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1166517-titus-steel-rascumparat-sticla-whisky.htm

Știu că această știre nu este recentă, dar e vorba de mentalitatea unor preoți, mentalitate care a rămas aceeași, că preoția e o sursă bună de profit.
Degeaba acuzăm simplii credincioși că părăsesc Biserica pentru secte sau devin atei, că acest lucru nu li se poate imputa doar lor.

„oamenilor stricaţi la minte şi lipsiţi de adevăr, care socotesc că evlavia este un mijloc de câştig.” (1 Timotei 6, 5)

„Păstoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o, nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câştig urât, ci din dragoste” (1 Petru 5, 2)

8 gânduri despre „De unii preoți ți se face scârbă!

   • Nu sunt specialist in drept canonic dar un preot nu cred ca poate refuza cuiva Botezul, Cununia, Spovedania, Maslu „doar” pentru desfranare! Euharistia da! Dar cum ziceam s-ar putea sa gresesc!

    Apreciază

   • Eu nu cred ca puteau fi obligati sa ii cunune.
    Nici de cocaina si heroina canoanele nu zic explicit ca nu e bine sa le consumam, ca doar substantele astea nu se cunosteau in primele secole dupa Hristos Dar trebuie sa intelegem legea in spiritul ei, nu in litera.

    Apreciat de 1 persoană

   • Da, ma duc la biserica.
    Dar inteleg ca dvs. ma mustrati pe mine, in loc sa ii mustrati pe preotii care se lasa cumparati. Eu cunosc un preot, care a 8nceput facultatea de teologie la greco-catolici, dar pe urma s-a transferat la facultate la ortodocsi, desi nu era permis, ca la ortodocsi era concurenta la admitere.
    Pe urma a devenit mana dreapta a episcopului, desi de o calitate morala indoielnica. Dar cine sa le faca morala?
    Daca zice un preot de la tara ceva, inseamna ca e invidios.

    Apreciat de 1 persoană

   • Prietene stiu si eu ca nu merg toate bine. Exemplele dumitale nici nu sunt cele mai grave….Nu ne alegem insa noi vremurile in care traim si trebuie sa vedem cum o scoatem la capat cu propria mantuire. Si eu ca si dumneata nu reusesc sa vad doar greselile proprii de aceea discutia despre canoane.Sincer nu stiu ce spun in cazul acesta! Ce stiu ca doua greseli in privinta Tainelor neadministrate mi-au stricat viata si numai una am putut sa o indrept!

    Apreciază

 1. Stimate,
  Faptul că ascundem gunoiul sub preș, nu înseamnă că el nu există.
  Nu e nicio asemănare între Domnul Iisus Hristos și popii aceia fățarnici și avizi de bani, că El i-a spus femeii să se lepede de păcat (Ioan 8:11), ceea ce ea a și făcut, că Sfânta Scriptură nu ne zice femeia ar fi făcut altfel, ca despre farisei, de exemplu.
  Cât despre ăia doi, a fost mare vuiet la acea vreme în presă. Dar unii, ca dvs. se fac că nu observă. Poate nici faza când i s-a cântat lui Dragnea „vrednic este” nu ați văzut-o!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.