Cine e în spatele transformării Hagia Sofia în moschee?

Qui prodest?

Postasem un link spre un articol din ziarul Adevărul, dar lucrurile erau un pic prea complicat explicate acolo.
Ideea e următoarea, Rusia încearcă să se folosească de orice posibilitate pentru a își extinde influența. Inclusiv folosindu-se de Ortodoxie.
Tocmai ca să extindă influența Rusiei, patriarhul de la Moscova l-a contrat pe Patriarhul Constantinopolului în privința Sinodului din Creta.
Doar că Patriarhul Constantinopolului a organizat Sinodul din Creta și fără patriarhia Rusiei și a acoliților acesteia, slugi ascultătoare ale rușilor.
Mai nou, Patriarhul de la Constatinopol a recunoscut independența religioasă a ucrainenilor față de ruși, pe temeiul faptului că sunt totuși două popoare diferite, iar ucrainenii nu îi mai vor pe ruși și era pericolul ca ortodocșii ucraineni să treacă la greco-catolicism tocmai din acest lucru.
Dar astăzi e o mare prietenie între Putin și Erdogan, deci, ca să dea în Patriarhia de la Constantinopol, Rusiei îi folosește transformarea Sfintei Sofia din muzeu în moschee: https://www.bursa.ro/ministrul-rus-de-externe-transformarea-bazilicii-sfanta-sofia-in-moschee-este-o-afacere-interna-a-turciei-29030046

Un gând despre „Cine e în spatele transformării Hagia Sofia în moschee?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.