Versetul zilei

Iisus si cei 12 apostoli-jesus christ pantocrator icon painted | Pictura Bizantina - Religious icons painted

„Cel ce vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă, şi cel ce se leapădă de voi se leapădă de Mine; iar cine se leapădă de Mine se leapădă de Cel ce M-a trimis pe Mine.” (Luca 10, 16)
* Cine se dezice de episcopi și Biserică, acela s-a lepădat de Hristos, indiferent cât de mult crede el că s-a pocăit.

Sursa imaginii: https://liviudumitrescu.wordpress.com/2011/01/17/pictura-icoane-pe-lemn/iisus/

6 gânduri despre „Versetul zilei

   • Bineinteles ca nu te separi. Nimeni nu se separa, decat cei care cad in erezie=ecumenistii, de fapt nu se separa, se LEAPADA, si nu oricum, ci BENEVOL.

    Sf. Vasile cel Mare spune ca daca vedem un preot/ierarh ce invata erezii, nu numai sa ne indepartam de el(bineinteles nerugandu-ne pentru el) ci si sa nu ascultam de el. Sau vi se pare corecta tampebia spusa de Ioan de la Rarau, cum ca „episcopul e capul Bisericii, iar Liturghia se face in numele episcopului. Cei care nu pomenesc episcopul nu au Liturghie valida”?
    Ce ne facem cu Efeseni 2:20 si cu Ioan 16:23,24?

    Dar cu Matei 18:15-17? Dar cu Sfintele Canoane?

    Nu stiu ce fac altii, dar eu ascult de Dumnezeu si ii sunt loial Lui. Ganditi-va la fiii lui Core: au cartit impotriva Domnului, iar El le-a spus tuturor israelitilor sa nu aiba NIMIC de-a face cu ei pentru pacatul acesta, caci daca vor umbla cu ei pe calea gresita, vor fi partasi la pedeapsa Lui.
    Daca numai pentru cartire El le-a poruncit poporului Sau sa ii excluda, oarecum, pe cei care incalca poruncile Lui, oare pentru ecumenism, care incalca nu doar o porunca, ci tot(Biblia, Sf. Canoane, Scrierile Sf. Parinti, Invatatura de Credinta, Sf. Traditie), nu este valabila aceasta porunca, acest exemplu de cum sa ne purtam cu dusmanii Lui?- pentru ca da, ecumenistii sunt dusmanii Domnului, ducand sufletele la iad, in loc sa le duca la El. Cititi va rog Matei 23:13, vai ce bine li se potriveste ERETICILOR de ecumenisti care viseaza cu ochii deschisi ca „sinodul” din Creta nu e erezie, si astfel merg oamenii in iad din vina lor!

    Dar Sinodul ROCOR? Ce ne facem cu el?

    Apreciază

   • Nu stiu daca rusii sunt chiar un exemplu de credinta.
    Rusia e singura tara ortodoxa unde comunismul a ajuns la putere fara a fi impus din exterior.
    Cand vom primi inapoi Tezaurul de la ei, atunci le voi asculta si lectiile de credinta.

    Apreciază

 1. Daca nu vrei sa crezi in Sinodul Rocor….
  Atunci asculta de Sf. Canoane, de Sf. Scriptura si de Sf. Parinti, tot acelasi Duh Sfant este.
  Spuneti-mi un lucru: cine este Duhul Sfant? Duhul Adevarului, nu?
  Atunci daca El e Duhul Adevarului, ce crede despre ecumenisti, care traiesc in duhul minciunii-duhul diavolului-si care se inchina oricui altcuiva dar Sf. Treimi sigur nu. Pentru ca daca spui ca ecumenismul e un lucru bun sau nu atat de grav, sau daca mergi inainte cu ecumenistii, pomenindu-i, nu te inchini Sf. Treimi, Domnul nu este ecumenist. Te inchini…. nu stiu, unui „dumnezeu” ecumenist, deci diavol.

  Stiti ce spune Sf. Teodor Studitul: unii au incercat sa alerge pe doua cai, si grea durere au suferit. Nu putem alerga si pe calea diavoleasca pe care alearga ecumenistii, si pe calea Raiului. Ecumenismul nu poate duce la Dumnezeu, e imposibil, deci duce numai la iad. Ori, este oare posibil sa mergem si pe calea Ortodoxiei si pe cea a ecumenismului(impreuna cu „ierarhii”, pomenindu-i, slujindu-i, etc, dandu-le astfel nu un duh de intoarcere la Adevar, la Hristos si la Ortodoxie, ci un duh de mandrie: <>)?

  Biblia ne spune ca nu.
  Si eu cred ca mai mare vina avem noi, ca si credinciosi, pentru ce se intampla in Biserica, decat preotii/ierarhii.
  Si stiti de ce?
  Pentru ca unii dintre noi ii sustin! Ia sa-i lasam sa se caiasca! Ia sa vada, daca nu mai mergem la bisericile unde slujesc, impanatii de eretici, ce vor face? Cu cine vor face slujba, ca doar fara cel putin un credincios, nu exista Liturghie.
  Cum se vor mai incapatana ca merg pe calea lui Hristos, cand de fapt si ei stiu ca nu e asa? Cum, cand toata suflarea le va spune:”sunteti eretici, pocaiti-va?”. Asta ar trebui sa facem… ca altfel, atata timp cat vor avea sustinatori, nu se vor intoarce, fiindca pentru ei Ortodoxia nu e mantuire, mod de viata, Cale catre Hristos, ci e o simpla „meserie”, un simplu mod de a primi bani, stai si bati din gura toata ziua sub pretextul ca te rogi(dar habar nu ai cui) si mai mult, ii mai afunzi si pe altii in minciuni. Ca daca tu esti ecumenisti, de ce n-ar fi toata lumea.

  „Fratii protestanti”, auzi la el, mizerie de om! Va intreb asa, de la om la om, care Il cunoaste pe Hristos: daca dvs. mergeti la biserica duminica si auziti un astfel de gunoi ecumenist ca face intreaga Ortodoxie, sora cu erezia protestantismului, il mai pomeniti? Ce ziceti: „intai pomeneste Doamne pe …”, pe cine? Pe fratele cu protestantii? „Drept invatand cuvantul Adevsrului Tau”, cand ei viseaza ca musulmanii au acelasi Dumnezeu cu noi, ca iehovistii ne sunt frati?

  Apreciază

 2. Pai nu sunt lectiile de credinta ale rusilor, personal, sunt ale Duhului Sfant, n-am treaba cu rusii.

  Dar lasand la o parte Sinodul ROCOR, avem multe, poate preamulte prounci exemple de ingradire de erezie in Sf. Canoane si Sf. Scriptura.

  Atata timp cat noi ii vom sustine pe ecumenisti si ii vom pomeni, nu se vor intoarce, pentru ca n-au de ce. Lor le e bine si asa, Ortodoxia e doar o sursa de salariu pentru ei, nu mantuire, nu Biserica lui Hristos, singura mantuitoare, si au dovedit-o prin usurinta cu care s-au lepadat de mantuire, de Botez, deHristos si Biserica Lui, de fapt de tot, la Creta.

  „Fratii protestanti”, nu le-ar fi rusine! I-ati vazut ce fac? Ati citit ereziile lui Ioan de la Rarau? Sau ale lui Ciobotea? Dar ale lui Teoctist, ca dupa el „crezul” filoloque are aceleasi invataturi cu ce adevarat, Ortodox, Niceo-constantinopolitan?
  Pai cand mergeti la biserica intr-o duminica, si ii auziti cum fac Ortodoxia sora cu ereziile, adica pe Hristos frate cu dracul, va mai rugati pentru ei, ii mai pomeniti?
  Cand auziti papistasi pomeniti la Liturghie si la parastase,cum putem zice „intai pomeneste Doamne pe…”, ca oricum nu-L va pomeni Domnul, ba mai mult Il maniem si ne atragem si noi osanda. Sau „drept invatand cuvantul Adevarului Tau”, pai ecumenismul e cuvantul Adevarului? Ca asta reiese de aici…

  Sf. Teodor Studitul spune ca multi au incercat sa alearga pe doua cai: pe a lui Hristos si pe a diavolului, si multe amaruri au patimit. Nu stiu cum unii cred ca pot alerga pe calea iadului, cu ecumenistii prinsi de mana, prin pomenire si comuniune constienta, dar cred ca vor „ateriza” ca prin minune in bratele lui Dumnezeu. Eu ma duc inspre Sud, dar visez ca ajung in Nord.

  Si cine afirma ca ecumenismul nu duce la iad, la diavolul insusi, ca pomenirea e o dovada de ascultare, de iubire(desi Hristos ne zice ca sa ascultam pe Dumnezeu mai mult ca pe oameni), ca ecumenistii doar au alunecat putin dar sunt incontinuare cu Hristos, si duc oamenii in Imparatia Lui(desi benevol s-au lepadat, si de 4 ani inca nu s-au intors, ba mai mult, s-au lepadat altii inloc sa se intoarca ei, nu ei fiind cei care fac Sf. Taine si Slujbe, ci Ingerii lui Hristos, ca si in Catehism scrie asta”, inseamnaca habar nu are de Dumnezeu si de Ortodoxie, pentru el/ea totu e un joc, o gluma…

  Cam asta cred eu despre lucruri. Si cred ca in 6 ani de studiere a Scripturii si a Canoanelor, am reusit sa inteleg situatia data si Adevarul despre ea, zicand asta cu toata smerenia si umilinta, ca mai inainte ca eu sa Il iubesc pe Domnul, m-a iubit El pe mine. Si vai, mult m-a iubit si mult ma iubeste.
  Cum sa-L supar, si sa urmez diavolului, si ereziilor lui?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.