Biserica Rusă se amestecă în teritoriul canonic al altor Biserici Ortodoxe

Iată dovada:
 În mass-media s-a discutat posibila primire în Patriarhia Moscovei a clericilor din Patriarhia Alexandriei care nu sunt de acord cu recunoașterea „BOU” schismatice de către Patriarhul lor. A existat cu adevărat o astfel de cerere din partea lor? Care este reacția Bisericii Ruse – vor fi primiți acești preoți?

– Într-adevăr, există astfel de cereri. Mai mult, nu vorbim despre cazuri izolate, ci despre adresări în masă ale clericilor din diferite țări ale Africii. Avem dorința sinceră de a le oferi tot spijinul posibil. Cu toate acestea, până acum ne-am abținut de la decizia de a-i primi sub jurisdicția Bisericii Ruse, în principal pentru că nu vrem să aprofundăm diviziunile care, din cauza recunoașterii schismaticilor ucraineni de către Patriarhul Teodor, au loc deja în rândul ortodocșilor din Africa. Încă nu ne pierdem speranța că Patriarhul Teodor va renunța la decizia sa.”
Sursa: https://mospat.ru/ro/news/86955/

Deci, ați reținut: „Avem dorința sinceră de a le oferi tot spijinul posibil.”.

11 gânduri despre „Biserica Rusă se amestecă în teritoriul canonic al altor Biserici Ortodoxe

  1. Ați văzut ieri la demonstrația anti-mască pe unii cu icoane tipărite, înrămate, toate în același format? Eu nu cred că au fost trimiși de BOR. Mi-au adus aminte povestea de la Iași de Sf. Parascheva de anul trecut și declarațiile BOR în legătură cu aceștia.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.