De ce nu e nici o manifestație împotriva pensiilor speciale?

Mi se pare foarte interesant că deși aproape toată lumea (cu excepția beneficiarilor, firește) consideră pensiile speciale o crasă nedreptate și o batjocură la adresa celor care au contribuit conștiincios la pensie și din banii cărora se și dau pensiile speciale, totuși nimeni nu a ieșit să protesteze împotriva privilegiilor numite „pensii speciale”.
Lumea a ieșit împotriva OUG 13, despre care mulți nici nu îi cunoșteau textul, dar știau (de pe rețelele sociale) că are legătură cu justiția.
Pesemne că împotriva pensiilor speciale, care rămân o crasă nedreptate nefiind bazate pe contributivitate, cei din sistemul de forță n-au interes să se iasă. Deci, nu vedem nici o mobilizare orchestrată pe rețelele sociale împotriva acestui tip de pensii. OUG 13 nu le știrbea puterea specialilor și dădea și bine la public să fii împotriva ei, inclusiv la proteste. Dar pensiile speciale sunt un „drept” de care specialii nu vor să fie lezați, sărăcuții.
De fapt, banii pentru pensii sunt așa de puțini, că se contribuie și de la bugetul de stat la bugetul de pensii, căci e nevoie de bani pentru a acoperi gaura produsă de pensiile speciale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.