Doamne-ajută acelor preoți!

„Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.” (Matei 6, 24)

„Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că mâncaţi casele văduvelor şi cu făţărnicie vă rugaţi îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veţi lua.” (Matei 23, 14)

Doamne-ajută acelor preoți vare nu vor să primească bani pentru cununii sau înmormântări, din moment ce oamenii și-au plătit contribuția anuală la zi (și care e obligatorie).
Nu de alta, dar mulți preoți sunt preocupați de lupta împotriva vaccinului, dar de lupta împotriva mamonei nu sunt foarte curioși.
Dar pentru unii preoția e doar o meserie (bănoasă), unde primești salariu pentru o zi de muncă pe săptămână, deși e drept că în unele biserici se țin slujbe de dimineața zilnic, că pentru restul zilelor, când sunt înmormântări sau nunți, sunt plătiți separat de credincioși (pe lângă contribuția anuală).
Păi atunci la ce mai plătim contribuție sau pentru ce mai contribuie și statul la salarizarea preoților, dacă ei găsesc căi să își suplimenteze veniturile?
Nu e de mirare că cine vrea să vadă credință, acela mai degrabă vizitează câte o mânăstire, unde întâlești oameni dedicați.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.