Biserica ortodoxă Rusă – Rușinea Ortodoxiei

Cotropitorii de la Moscova insistă in a ne da lecții de credință, tocmai ei care și-au ucis frații de credință în Republica Georgia și în Ucraina, ca și în Republica Moldova în anii ’90 (conflictul transnistrean).

Dar lucrurile în B.o. Rusă sunt stricate mai demult, ne gândim astfel la „episcopul” rus Pavel Lebedev, care a poruncit, în scopul rusificării, arderea cărților de cult în limba română din Basarabia răpită de ruși în 1812.

Ba mai mult, pentru a arăta stricăciunea din Biserica Rusă, amintim că infamul Rasputin a fost la Athos la o mănăstire rusă, însă a fost neplăcut impresionat de comportamentul homosexual al călugărilor cu care viețuise acolo.

Țarul Nicolae al II-lea a fost canonizat de ruși, cănd de fapt nu pentru credința lui l-au împușcat comuniștii, ci pentru că era periculos pentru comuniști din punct de vedere politic să fi rămas în viață, că ar fi putut reveni la putere. Deci, asasinarea țarului are treabă cu politica, nu cu religia.

Într-o vizită la Moscova chiar Patriarhul nostru Nicodim Munteanu a văzut cu ochii lui pe „episcopii” (în fapt agenții) ruși cum își dăduseră jos bărbile după o întrunire pan-ortodoxă, vezi aici.

Fără nici o jenă Biserica Rusă își afișează legăturile cu celelalte culte, vezi aici, dar „habotnicii” de la noi numai în B.O.R. dau cu pietre, că nu se arată subordonată intereselor Moscovei.

Că Biserica Rusă e cea mai decăzută o arată și faptul că, dincolo de banii nemților dați lui Lenin, la ruși comunismul a fost impus chiar de către rușii înșiși (ce e drept Stalin era gruzin/georgian, nu rus), în România comunismul a fost impus de Armata Roșie care ne-a „eliberat” cică.

De fapt, astăzi doar un pic peste jumătate din populația Rusiei e declarată ca fiind creștin ortodoxă: https://www.britannica.com/place/Russia/Religion .

Însuși faptul că pe saitul ofical al patriarhiei Ruse (în dreapta sus) se află linkuri atât spre varianta în limba rusă, cât și spre varianta în limba ucraineană (pe lăngă cea în engleză, germană etc.) ne arată că înșiși ei recunosc că rusa și ucraineana nu sunt aceeași limbă: https://mospat.ru/ru/ . Deci, vorbim totuși de două popoare diferite, din moment ce nici limba lor oficală nu e aceeași.

Patriarhia din Rusia

În imaginea de mai sus îl vedem pe „smeritul” patriarh rus Chiril având la mână un ceas deaproximativ 30.000 de dolari (deși călugării depun și votul sărăciei la intrarea în călugărie): https://stirileprotv.ro/stiri/international/biserica-din-rusia-scandal-cu-photoshop-cum-a-fost-ascuns-ceasul-de-lux-al-patriarhului-kiril.html

Dar iată și cazul unui episcop din Biserica ortodoxă Rusă, care e susținător al socaliștilor și comuniștilor moldoveni, în timp ce el și-a construit ditamai vila personală: https://www.zdg.md/investigatii/ancheta/casa-de-milioane-inscrisa-pe-numele-unui-student-de-la-drept-si-pacatele-episcopului-marchel/

În loc de concluzie, uite cine ne dă nouă lecții de anti-ecumenism: „01.07.2014, Vatican (Catholica) – Sâmbătă, 28 iunie, a avut loc în Capela Sixtină concertul cu titlul „Ut unum sint. Tradiţia muzicală a celor doi plămâni ai Bisericii”, cu participarea Corului Sinodal al Patriarhiei de Moscova şi a corului Capela Muzicală Pontificală Sixtină”.

Sursa: https://www.catholica.ro/2014/07/01/corul-sinodal-al-patriarhiei-de-moscova-in-concert-la-vatican/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.