Episcopul Basarabiei de Sud a slujit în București și i-a comemorat pe făuritorii Unirii de la 27 martie 1918

În ziua în care s-au împlinit 104 ani de la unirea Basarabiei cu România, Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud a slujit la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon”-Nou din București. (…)

„Astăzi, i‑am pomenit pe făuritorii Unirii, pentru că, în data de 27 martie 1918, Sfatul Țării de la Chișinău a votat unirea cu țara mamă. Și acest act este o formă de purtare a crucii, deoarece, în contextul respectiv, ei și‑au asumat să unească Basarabia cea ocupată în mod abuziv de ruși, în 1812, în mod democratic, voit cu țara mamă. Membrii Sfatului Țării spuneau că unirea se face pentru veci de veci însă istoria a fost nedreaptă pentru că peste 22 de ani Basarabia a fost cedată din nou, de Marile Puteri, Rusiei”.

„Îi pomenim astăzi pe făuritorii Unirii, pentru că ei au înțeles după mai bine de o sută de ani de ocupație ce înseamnă să îți porți crucea cu demnitate. Au înțeles că trebuie să îți vorbești limba, trebuie să îți păstrezi credința, trebuie să te comporți cu demnitate în fața oricui”.
Articolul complet aici: https://basilica.ro/episcopul-basarabiei-de-sud-a-slujit-in-bucuresti-si-i-a-comemorat-pe-fauritorii-unirii-de-la-27-martie-1918/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.