16 gânduri despre „Biblia 1914 și Biblia 1874 (scanări vechi)”

  1. Nu pot sa pun varianta pdf pentru ca nu imi apartine mie, ci e a celor de la Google Play.
   Dar se poate descărca pentru uz personal chiar de pe Google Play. Sunt niste pasi de urmat, nici eu nu sunt priceput la calculatoare si tot am reusit

   Apreciază

 1. Nu vă înțeleg obiceiul ăsta cu ștersul paginilor.
  Pt. D-l Ganea: Nu am putut vedea link-urile în browser-ul Firefox. Dar a făcut download și sunt vizibile. Din păcate, sunt scanări de o calitate mai slabă. Dar dacă aveți în vedere că originalele nu erau în stare grozavă, …

  Apreciat de 1 persoană

 2. Salutări (1Corinteni 1:3)!
  În acest fel, îi anunț pe cei interesați, că intenționez să public o lucrare de 38 de pagini despre unele lucruri mai puțin cunoscute în creștinism în prezent, despre doctrina patripassiană şi implicaţiile ei teologice negative. Titlul cărţii este „CONSPIRATIA GNOSTIC-PATRIPASSIANĂ CONTRA SFINTELOR SCRIPTURI”
  Subiectele discutate în carte sunt: Cine erau patripassienii? Ce au crezut? Și ce conspirație au făcut? Iată doctrina patripasiană despre Dumnezeu în câteva cuvinte, direct dintr-o sursă primară:
  „În momentul în care m-am gândit la ele, iată, cerurile s-au deschis, toată creatura de sub cer s-a luminat și lumea s-a agitat. M-am speriat și, iată, am văzut pe cineva așezat lângă mine în lumină. Privind, părea să fie cineva bătrân. Apoi și-a schimbat aspectul cu un tânăr. Nu că ar fi fost mai multe fețe în fața mea, dar în interiorul luminii, era o față cu mai multe fețe. Aceste fețe erau vizibile între ele, iar fața avea trei fețe. ”Apocriful lui Ioan
  Cartea secretă a lui Ioan, numită și Apocriful lui Ioan, este o scriere atribuită în mod fals apostolului Ioan, din secolul al doilea.
  Am scris această broșură pentru a sensibiliza publicul despre importanța unei revizuiri generale a Bibliei, ieșind din stereotipurile la care s-a lucrat până acum.
  Orice colaborare pe acest subiect este binevenită și aștept ca cei interesați să mă contacteze cât de repede pot. Am nevoie și de textul Pentateuch (Tora) din Dagestan. Citind această lucrare, veți vedea de ce.
  Pentru mai multe informații bibliaantica@yahoo.com.
  Multumesc tuturor!

  Apreciat de 1 persoană

   1. Dragă Ioan C., V-am lăsat un mesaj pe siteul vaisamar dar vad că a fost şters. Ceream ajutorul dvs. pentru a clarifica anumite lucruri din NT şi VT. Aş dori foarte mult să colaborăm. Aveţi adresa mea de e-mail, aştept să mă contactaţi. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

    Apreciat de 1 persoană

 3. Dragă Ioan C., Dacă printre cunoştinţele dvs. cunoaşteţi experţi în critica textuală care să îl confirme sau nu pe un domn pe nume János Belinszki care spune următoarele:
  Marți, 24 septembrie 2019 – 08:35
  „Cred că există un motiv foarte simplu pentru care unii oameni consideră sfârșitul lui Matei 28, sau cel puțin anumite părți, ca o inserție. Trebuie doar să citiți cum a fost numit botezul în practică și botezul în sine (Fapte 2:38, 8:15, 10:48, 19: 5,) în numele lui Isus. Nicăieri nu este formula din Matei.
  Nu întâmplător, în Codexul Sinaiticus această secțiune apare între două puncte, ceea ce poate da impresia că cineva a rupt gândul inițial cu această inserție:
  Mergeți deci, faceți discipoli ai tuturor națiunilor, botezându-i (punct) în numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt (punct)
  Învățându-i să păstreze tot ce ți-am poruncit: și iată, sunt cu tine în fiecare zi până la sfârșitul lumii. Amin!
  De exemplu, aici este detaliul:


  În mod interesant apar Biblii în care nu mai există această frază „în numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt”, ca de exemplu Biblia Calea Creştină – o versiune destul de bunicică, după părerea mea: Şi apropiindu-Se, Iesus le-a vorbit, zicând: „mi-a fost dată toată autoritatea în cer şi pe pământ.”
  19
  Ducându-vă deci, faceți discipoli din toate naţiunile;
  20
  învăţându-i să respecte toate câte v-am poruncit. Şi iată!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.